Ons Doel wil Zuidhoven slopen

Ons Doel heeft de bewoners van de flats en seniorenwoningen in Zuidhoven per brief laten weten, dat deze woningen wat de corporatie betreft tegen de vlakte gaan. De gemeenteraad heeft het officiële sloopbesluit echter nog niet goedgekeurd. Ook in 2005 waren er plannen om de panden te slopen. De bewoners hebben dit toen met steun van de SP kunnen verhinderen. De sloopplannen werden uitgesteld tot 2010.Nu 2010 nadert, vindt de SP dat sloop alleen acceptabel is, als renovatie geen optie is. Bovendien meent raadslid Louk Rademaker dat er voldoende betaalbare woningen terug moeten komen en vindt hij dat de bewoners met het plan akkoord moeten zijn. Voordat het definitieve sloopbesluit genomen wordt, kunnen de bewoners officieel bezwaar indienen bij de gemeenteraad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×