Alles over huisdieren en knuffels

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren organiseert Van 17 tot en met 25 mei de jaarlijkse Week van het Huisdier. Dit keer is het thema ‘Vakantie: ook leuk voor uw huisdier?!’. Naturalis grijpt deze gelegenheid aan om huis- en knuffeldieren extra aandacht te geven. Op 17, 18, 24 en 25 mei organiseert het museum allerlei activiteiten die het bewustzijn over de zorg van een huisdier bij volwassenen en kinderen vergroten.

Zo is er dan informatie verkrijgbaar over alles waar aan gedacht moet worden als het huisdier mee op vakantie gaat, van inentingen tot autorijden. Ook voor wie zijn huisdier niet mee wil nemen, zijn er diverse tips. Verder wordt aandacht geschonken aan de gevolgen die het voor het huisdier en de natuur kan hebben als het dier aan zijn lot wordt overgelaten in de vrije natuur. Tenslotte wordt ook stilgestaan bij de risico´s die het mee naar Nederland nemen van een zwerfdier met zich meebrengt.In een speciaal ingerichte tentoonstelling zijn voorbeelden te zienvan ziekteveroorzakers bij huisdieren, zoals teken, en voorbeelden van faunavervalsing door het uitzetten van bijvoorbeeld konijnen of een wallaby. Jonge bezoekers mogen hun favoriete knuffel meenemen en laten chippen en voorzien van een paspoort. Ook kunnen de kinderen onder leiding van een tekenaar uit de studio van Jan Kruis een stripdier leren tekenen. Iedere bezoeker ontvangt een vakantieboekje met strips van Jan, Jans en de kinderen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×