'Molenwiekend' in Leiden

Aanstaande zaterdag en zondag wordt in Nederland het ‘Nationale Molenwiekend’ georganiseerd. Circa 600 molens en gemalen zullen hun deuren openen en de wieken laten draaien, zo ook in Leiden! Molen De Put aan het Galgewater is van 11.00 tot 17.00 uur geopend en in werking is te bewonderen. Belangstellenden kunnen, onder genot van een gratis kopje koffie, thee of frisdrank, de eeuwenoude Hollandse windtechniek bekijken. Bij voldoende wind wordt er graan tot meel gemalen, dat ook te koop zal zijn, naast allerlei andere producten zoals een heerlijke pannenkoekenmix. Meer Leidse molens zijn onder andere te ontdekken in een speciaal fietsrouteboekje, dat langs negen Leidse molens voert. Meer info: www.nationalemolenengemalendag.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×