Groot aantal bushaltes voorzien van dynamische informatie

De provincie Zuid-Holland wil dat volgend jaar minimaal 1200 bushaltes beschikken over dynamische reisinformatie. In 2010 moeten zelfs 1700 haltes van deze techniek voorzien zijn. Het houd in, dat bij deze haltes informatieborden geplaatst worden die steeds actuele informatie weergeven over vertrektijden en eventuele omleidingen en calamiteiten. Op OV-knooppunten verschijnen overzichtsdisplays en op de kleinere, minder drukke haltes worden haltedisplays geplaatst.

De informatieborden en het beheer daarvan worden geleverd door Ferranti Computer Systems uitAntwerpen. Het beheer van de actuele reisinformatie is in handen van de Reisinformatiegroep uit Utrecht. Beide leveranciers zijn door middel van aanbesteding geselecteerd. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is de displays te voede door zonne-energie.Het dinamische systeem is een flinke investering. De povincie heeft er voor de komende vier jaar € 6 miljoen voor gereserveerd en ook het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft een flink bedrag opzij gezet.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×