Grootschalige verkeerscontroles

De politie heeft vorige week vrijdag uitgebreide verkeerscontroles gehouden in Leiden, Wassenaar en Sassenheim. Op de Leidse Plesmanlaan, Doctor Lelylaan en Verbeekstraat, werden onder andere de snelheid, het alcoholpercentage en de technische staat van de voertuigen onder de loep genomen. Van de 214 mensen die op de Verbeekstraat een alcoholtest ondergingen, bleken er 3 te diep in het glaasje gekeken te hebben. Het alcoholpercentage van een ervaren automobilist bedroeg 455 ug/l en twee beginnende bestuurders hadden een percentage van 205 ug/l en 104 ug/l in hun bloed.Van de 5380 automobilisten die tijdens de snelheidscontrole de Doctor Lelylaan passeerden, reden er 268 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 94km/u, bijna twee keer zo snel als toegestaan.

Verder zijn er in de drie genoemde plaatsen bekeuringen uitgeschreven aan een automobilist die geen rijbewijs kon tonen, een bestuurder die geen helm droeg en een automobilist die een doorgetrokken streep negeerde. Een buitenlandse bestuurder die een aantal boetes nog niet had betaald, moest dat meteen goedmaken. De Tintman, die ook werd ingezet, kon geen auto’s bespeuren met te weinig licht doorlatende ruiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×