Vragen Leefbaar Leiden over locatie Paaskermis

De Paaskermis die rond de Paasdagen op de Lammenmarkt stond, heeft bij Leefbaar Leiden stof doen opwaaien. De attracties namen namelijk vrijwel alle parkeerplaatsen in beslag, waardoor het parkeerterrein niet meer bruikbaar was voor het eigenlijke doel. Daan Sloos zegt: ” Mijn fractie vindt het uiterst vreemd dat gedurende een economisch drukke tijd voor de Leidse middenstand een uniek parkeerterrein met heel veel parkeerplaatsen in gebruik genomen wordt door een kermis, terwijl een naderbij terrein geheel leeg is.” Met dat naderbij gelegen terrein, doelt Sloos op de Beestenmarkt.

Leefbaar Leiden heeft het college naar aanleiding hiervan een dertiental schriftelijke vragen voorgelegd. De partij wil onder andere weten wie de kermis organiseert en of, en hoeveel deze organisator aan subsidie ontvangt. Als dat zo is, wil Sloos de verantwoording graag inzien. Ook wil LL weten of de exploitanten pacht moeten betalen. Verder informeert hij naar de reden dat de kermis op de Lammenmarkt gehouden wordt, en hoeveel parkeergelden de stad daardoor is misgelopen. Als de Paaskermis feitelijk een kinderkermis is, vraagt Leefbaar Leiden zich af of het lunapark niet ingekrompen kan worden, zodat hij in het vervolg op de Beestenmarkt kan staan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×