Woonlocatie Boshuizerlaan is blij met de gratis boodschappen (foto: W5 Media)

Van strandtent naar regio-supermarkt

Onder grote belangstelling en luid tromgeroffel opende gisteravond om zes uur Albert Heijn zijn vernieuwde supermarkt aan het Bevrijdingsplein. Ter gelegenheid van de feestelijke opening mochten gistermiddag drie Leidse goede doelen gratis boodschappen doen. Medewerkers van LCKV Jeugdvakanties, verpleeghuis Zuydtwijck en woonlocatie Boshuizerlaan van de Gemiva-SVG Groep wisten hun wagentjes goed te vullen.  

Op de oproep voor gratis boodschappen doen hadden 52 goede doelen gereageerd, waarvan er uiteindelijk drie in de prijzen vielen. Begeleiders Arienne van Schie en Marie-Jose van Pelt wisten namens de verstandelijk bewoners van woonlocatie Boshuizerlaan voor 2003 euro boodschappen in de wacht te slepen.

De nieuwe AH aan het Bevrijdingsplein is een zogeheten AH XL: een extra grote winkel die zich kenmerkt door een extra groot assortiment. De klant kan er terecht voor cd’s, dvd’s en ook kleding. Daarnaast beschikken de versafdelingen over een ruimer assortiment dan bij een gewone AH, heeft de winkel een Steak & Grill-afdeling en en is een vestiging van Gall & Gall in de supermarkt ondergebracht. ’We zijn veranderd van een strandtent in een regio-supermark’, zei een opgetogen Serge Dhaene, operationeel regiomanager van AH.  

De winkel is 3300 vierkante meter groot en beschikt over zo’n driehonderd parkeerplaatsen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×