"Uitzuigers, onderkruipers en teringlijders"

Dit is de aansprekende titel van het boek, dat dr. Berry Dongelmans heeft geschreven over de arbeidsomstandigheden rond 1900 in de Leidse drukkerijen. Dongelmans is een van de sprekers op een speciale lezing tijdens het symposium over dit onderwerp, ter ere van het 20-jarig bestaan van de Dirk van Eck-Stichting. Burgemeester Henri Lenferink zal de lezing over de arbeidsomstandigheden in 17de en 18de eeuw inleiden en wordt gevolgd door prof. Paul Hoftijzer. Bij de lezingen wordt fraai beeldmateriaal getoond

Na de lezingen wordt het Leids sociaal-economische verleden tastbaar gemaakt door authentieke, persoonlijke verhalen van ooggetuigen uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Stadshistoricus Cor Smit interviewt hiervoor oud-werknemers uit verschillende grote en kleine Leidse drukkerijen. Meer info: www.dirkvaneck.nl

Het symposium vindt plaats op 24 mei, vanaf 15.00 uur in Stedelijk Museum de Lakenhal. De toegang is gratis voor donateurs. Ook niet-donateurs zijn van harte uitgenodigd. Zij kunnen het symposium combineren met een bezoek aan de tentoonstelling in de Lakenhal: Stad van Boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×