Da Vinci presenteert minister platform voor digitaal erfgoed

De docenten en brugklasleerlingen van het Da Vinci College, hadden afgelopen donderdag onderwijsminister Ronald Plasterk op bezoek. Zij presenteerden hem de pilot van het Onderwijs Media Platform, een nieuw platform voor digitaal erfgoed. Op dit platform kunnen de leerlingen zoeken in digitale bronnen van Beeld en Geluid, het Nationaal Archief en Naturalis. De video’s, foto’s en teksten die zij gevonden hebben, kunnen ze op hetzelfde platform verwerken in werkstukken en presentaties. Het systeem maakt zo veel mogelijk gebruik van open source componenten en biedt ook de mogelijkheid om zelf bronnen toe te voegen. Uniek zijn de koppeling van verschillende bronnenbestanden en verwerkingstools en de integratie met elektronische leeromgevingen op scholen.

Het Onderwijs Media Platform is in het kader van het project Beelden voor de Toekomst ontwikkeld door Beeld en Geluid en Kennisland, in samenwerking met Kennisnet.Momenteel is het platform nog een pilot, waaraan naast het Da Vinci College, 19 andere middelbare scholen deelnemen. In september start de ontwikkeling van een systeem voor het hele voortgezet onderwijs.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×