Expositie Life Art Books, levenswerken met hout en zand

Afgelopen zaterdag heeft Peter Duijvestein, die deeluitmaakt van de Raad van Bestuur van BplusC, de expositie Life Art Books in de centrale bibliotheek geopend. De expositie bevat boeken die de levensverhalen van een aantal professionele en beginnende kunstenaars vertellen. De kunstenaars volgden workshops bij de Leids-Amerikaanse kunstenares Molly Ackerman. Zij moedigde hen aan om met een ‘Life Art Book’ een stuk van hun leven te verbeelden. 

De boeken bevatten betekenisvolle materialen uit het leven van de maker. Zaken als kant, bladeren, bamboe en vezels worden erin gecombineerd met verf en andere bindmiddelen. Materialen als hout, zand en steengruis zijn gebruikt om pigmenten weer te geven. Molly Ackerman werkt al 15 jaar aan haar Life Art Book.De expositie bevat de levenswerken van onder andere Dana Marshall, Rian Geurts en David Korsuize en is tot eind juni in de Nieuwstraat te bewonderen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×