Martin Jasper Foundation wil Zuid-Holland hartveiliger maken

Onder het motto van de Nederlandse Hartstichting ‘Een leven hoeft niet te stoppen bij een hartstilstand’ wil de Martin Jasper Foundation, Zuid-Holland hartveiliger maken. Als iemand een hartstilstand krijgt, zijn de overlevingskansen het grootst, als er binnen zes minuten hulp wordt verleend. Onder andere vanwege de toenemende verkeersdrukte, kan een ambulance niet altijd binnen die termijn aanwezig zijn, en moet het slachtoffer het hebben van hulp van omstanders. Daarom worden er op veel drukbezochte locaties Automatische Externe Defibrillatoren geplaatst. Deze AED’s zijn vrij eenvoudig te bedienen, maar kennis van hartreanimatie en beademing blijft noodzakelijk.

De Martin Jasper Foundation uit Rijswijk zet zich in voor de aanschaf en plaatsing van AED’s en de opleiding en inzet van vrijwilligers, die door middel van een SMS-bericht opgeroepen kunnen worden, als iemand een hartstilstand gekregen heeft.Gedeputeerde Samenleving en Zorg, Tonny van de Vondervoort is blij met het initiatief enhoopt dat andere initiatieven zich bij de foundation aansluiten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×