Lakenhal renovatie uit Kijkplein gelicht

De renovatie van gemeentelijke museum De Lakenhal wordt versneld opgepakt. Hiervoor is door het college 14 miljoen euro gereserveerd. De revitalisering maakte aanvankelijk deel uit van de ontwikkeling van een uitgaansgebied rond de Lammermarkt, het zogenaamde Kijkplein. Een ondergrondse parkeergarage moest daar de stad voor haar bezoekers aan de noordkant ontsluiten, bovengronds was een nieuw epicentrum voor cultuur en uitgaan voorzien. Door de gewijzigde besluitvorming over de RijnGouweLijn is dat project op de lange baan geschoven. Een groot deel van die reservering gaat nu naar wat cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan dinsdag “de grootste renovatie in de geschiedenis van de Lakenhal” noemde. Samen met een nieuwe museumnota presenteert hij later dit jaar de concrete plannen.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×