Nieuwe Willem de Zwijgerlaan krijgt ander karakter

De Willem de Zwijgerlaan gaat op de schop. De werkzaamheden zullen in totaal zo’n vier jaar duren. Het is de bedoeling dat de weg zo wordt aangepast, dat de scheiding van de noordelijke en zuidelijke helft van Leiden-Noord verdwijnt. Ook moet de hervorming van de Willem de Zwijgerlaan leiden tot verbetering van de kwaliteit van de omgeving. De transformatie vormt één van de belangrijkste pijlers onder het Wijkontwikkelingsplan Leiden Noord.

De weg wordt voorzien van twee overkluizingen, waarop fiets- en voetpaden worden aangebracht. De ene overkluizing komt ter hoogte van de Gooimeerlaan en maakt de Tuin van Noord toegankelijk voor Nieuw Leyden. De andere, ter hoogte van de huidige Kooilaan, maakt uitbreiding van het centrum Kooiplein mogelijk. Op de plaats van de overkluizingen komen de verkeerslichten te vervallen.

In juli starten de werkzaamheden. Eerst worden de Gooimeerlaan en het kruispunt ter hoogte van de Sumatrastraat en IJsselmeerlaan verlegd. Voor het verkeer blijven in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar. Wel worden enkele aansluitende wegen tijdelijk afgesloten. Als de overkluizingen en wegvakken aangelegd worden, zal De Willem de Zwijgerlaan tijdelijk in beide richtingen versmald worden naar één rijstrook.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×