Science Café over voetbal en geweld

‘Voetbal is oorlog!’ Dat is het thema van het Science Café van vanavond. Samen met Tom de Leeuw van de Erasmus Universiteit Rotterdam enIvo van Hilvoorde van de Vrije Universiteit Amsterdam en het WJU Mulier Instituut, discussiëren de aanwezigen over de relatie tussen sport en geweld.

Aan de orde komt onder andere de vraag, hoe geweld in de sport zich verhoudt tot de normen en waarden in de maatschappij. Ook buigen de aanwezigen zich over de vraag wat voetbalsupporters drijft, als zij tot gewelddadig gedrag komen.Het Science Café vindt plaats in het FSW gebouw aan Wassenaarseweg 52. Het begint om 20.00 uur en de zaal is al vanaf 19.30 uur open. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×