Opnieuw buiten spits geen streekbussen in Leiden

Vandaag, morgen en overmorgen rijden er buiten de spits weer geen streekbussen van Connexxion, door Leiden. In vrijwel het hele land leggen de chauffeurs van een aantal busmaatschappijen het werk neer. Tot deze staking is opgeroepen door de bonden, die op die manier hun eis voor meer loon kracht bij willen zetten. Ook protesteren ze met de staking tegen versobering van de arbeidsvoorwaarden.

De staking begon twee weken geleden. Toen reden er enkele dagen helemaal geen bussen. Net als vorige week, rijden de streekbussen nu alleen in de spits, dus tot 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur. Als er deze week geen akkoord bereikt wordt, is de kans groot dat er vanaf volgende week voor onbepaalde tijd helemaal geen streekbussen meer rijden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×