Studenten vaak doelwit van woninginbraak

Uit onderzoek is gebleken dat studenten een verhoogd risico lopen op een woninginbraak. In 2007 vond de helft van de woninginbraken in het centrum, plaats in studentenhuizen. Vooral de laptops, camera´s en telefoons van de studenten, zijn bij het inbrekersgilde gewild.De Politie, SLS Wonen, de gemeente en de Universiteit zijn een campagne gestart om studenten op de risico´s van een woninginbraak te wijzen. Eén van de campagneonderdelen wordt gevormd door een film, die te bekijken is op //nl.youtube.com/hollandsmidden.In de loop van het jaar volgen meer initiatieven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×