Taxichauffeurs beboet tijdens controle

Tijdens een speciaal op Leidse taxi’s gerichte controle, hebben de politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat gisteravond tussen 19.00 en 21.00 uur in totaal 13 chauffeurs beboet. Eén taxi mocht zelfs de weg niet meer op. Er werden boetes uitgeschreven omdat een aantal taxi´s bewust te kleine banden had, waardoor de taxameter meer omwentelingen registreerd en de passagier dus meer moet betalen. Ook hadden enkele chauffeurs geen chauffeurspas bij zich, hoewel er wel passagiers in de auto zatem, had één chauffeur geen kentekenbewijs bij zich en werkte een andere bestuurder met een dubbele werkmap. Tenslotte werden er chauffeurs bekeurd voor mobiel bellen, een verlopen APK en te gladde banden. In totaal werden 30 taxi´s gecontroleerd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×