SP stelt dienstreizen aan de kaak

De SP Leiden is benieuwd naar het nut van de dienstreizen die het college de afgelopen tijd gemaakt heeft. Deze reizen kosten de belastingbetaler veel geld, maar de verantwoording blijft vaak achterwege. Zo zet de SP vraagtekens bij de reis naar Straatsburg die wethouder John Steeghonlangs samen met een aantal raadsleden maakte, in het kader van de RGL. SP-duo-raadslid Jan Geraets wil nu weten welke dienstreizen naar het buitenland het college en de ambtenaren de afgelopen vijf jaar gemaakt hebben. Ook wil hij weten welk doel die reizen hadden en of ze daadwerkelijk geholpen hebben bij het nemen van beslissingen in de gemeente.

“Het zou goed zijn als voortaan alle reizen van gemeenteambtenaren en bestuurders gemeld zouden worden aan de gemeenteraad, dan kan deze besluiten of zo’n reis daadwerkelijk nodig is,” aldus Geraets.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×