Gouden speld voor Robèrt Oomes

Afgelopen dinsdagavond is in de Lakenhal de Gouden Speld voor Externe Relaties uitgereikt. Dit jaar had het college besloten deze eervolle onderscheiding toe te kennen aan Robèrt Oomes, één van de oprichters en bestuursleden van de Vereniging Jan van Hout. Deze vereniging is een belangrijk ondersteuningsinstituut voor het Regionaal Archief.De 82-jarige Oomes is wiskundige en heeft historisch onderzoek gedaan naar Ludolph van Ceulen en Simon Stevin, twee beroemde Leidse wiskundigen.

Verder was Oomes één van de oprichters van stichting Diogenes. Deze stichting heeft een aantal historische panden, waaronder de Latijnse School, opgekocht en gerestaureerd.Ook was het dankzij onderzoek van Oomes mogelijk, de grafzerken in de Pieterskerk na de restauratie nagenoeg allemaal op de juiste plaats terug te zetten.Omdat het college niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn, heeft Greetje van Gruting, die vice-voorzittervan de gemeenteraad is, Oomes de onderscheiding opgespeld.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×