Afrikaanse verrassing in Leiden

Afgelopen vrijdag presenteerde De X een bijzonder dubbelconcert in de Tuinzaal van de Burcht met de ‘Cape Verde Veterans’ uit Kaapverdië en ‘Machapa Afrika’ uit Kenia. De Kaapverdische veteranen lijken qua uiterlijk en leeftijd wel wat op de Cubaanse ‘Buena Vista Social Club’, maar hun muziek bevat veel meer melancholie en mist, op enkele nummers na, de swing van de Cubaanse groep. Een grote verrassing was, na de pauze, de Oost-Afrikaanse groep ‘Mapacha Africa’, die op eigengemaakte muziekinstrumenten een fantastisch en energiek ritme neerzette. De groep maakt op uitnodiging van Mundial Productions tot 23 juni een tour door Nederland. Meer info: www.festivalmundial.nl.

Foto’s: Jacqueline Borg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×