Legionella-controle natte koeltorens

De GGD Hollands Midden en de Milieudienst West-Holland, werken de komende maanden aan een preventieproject, dat de uitbraak van legionella moet voorkomen. Daarvoor worden alle natte koeltorens in deze regio geregistreerd en gecontroleerd. Een aantal bedrijven beschikt over dit soort open recirculerende torens. Deze torens gebruiken water als koelmiddel. Tijdens het koelproces kunnen fijne waterdruppeltjes in de buitenlucht terechtkomen die, als er niet voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen worden, legionella kunnen verspreiden.

Om dit te voorkomen, is in de wet Milieubeheer een aantal eisen aan dit type koeltorens gesteld. Zo mag er geen stilstaand water in de torens aanwezig zijn en mag de temperatuur niet boven de 20 graden uitkomen.De komende maanden wordt onder andere gecontroleerd, of bedrijven met dergelijke torens aan deze eisen voldoen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×