Leiden pratende geldautomaten rijker

Sinds eind mei beschikken de geldautomaten in de filialen van de Rabobank in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest over spraak. Hierdoor is het ook voor blinden, slechtzienden en mensen die moeite hebben met lezen, mogelijk om zelfstandig te kunnen pinnen. Via een telefoonhoorn die aan de automaat bevestigd is, begeleidt een vrouwelijke computerstem hen door de pinprocedure. Bij die procedure wordt alleen gebruikgemaakt van het liggende toetsenbord. Hierdoor is het ook voor rolstoelgebruikers eenvoudiger om geld op te nemen.

Voor de ingebruikname, is de werkwijze uitvoerig getest door een panel dat bestond uit onder andere visueel gehandicapten, ouderen en rolstoelgebruikers. Wie geen spraakondersteuning nodig heeft, kan de automaten op de gewone manier blijven gebruiken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×