CDA wil actie rond inburgering

“Het schiet niet op met de inburgering,” zo meent het CDA. Raadslid Moniek van Sandick zegt: “Inburgeren moet. Wie hier een bestaan wil opbouwen moet de taal spreken en iets van Nederland weten.” Er is echter gebleken, dat de vraag naar, en het aanbod van, inburgeringscursussen in Leiden niet voldoende op elkaar aansluiten, aldus het CDA. Zo ontbreekt in de jaarrekening over 2007 informatie over het aantal inburgeringstrajecten dat aangeboden is. Verder is het aantal immigranten in de bijstand opgelopen tot 42%. “Bij een werkbezoek van de fractie aanSociale Zaken vorig jaar bleek dat dit samenhangt met het niet beheersen van de taal,” aldus Van Sandick. De partij wil dat wethouder Gerda van den Berg nu concreet werk van de inburgering gaat maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×