Wetenschappelijke dag over ernstig overgewicht

In het LUMC wordt komende vrijdag de FEDERA Medisch Wetenschappelijke Dag gehouden. Deze dag, die het thema: OBESITAS: NIEUWE KENNIS, NIEUWE KANSEN heeft meegekregen, is niet alleen interessant voor onderzoekers en zorgverleners. Er wordt namelijk ook een programma georganiseerd voor patiënten en andere belangstellenden.

Tijdens dit programma verstrekken diverse deskundigen beleid- en zorggerichte informatie. Ook zullen nieuwe ontwikkelingen aan bod komen, die moeten leiden tot betere zorg en voorkoming van overgewicht. Ter afsluiting van de dag ontvangt dr. Rudy Leibel, een moleculair-geneticus uit New York, vanwege zijn grote onderzoeksverdiensten In het New York Obesity Research Center, de FEDERA-prijs. De wetenschappelijke dag wordt georganiseerd door FEDERA, een koepel van 40 Medisch Wetenschappelijke Verenigingen. Op www.federa.org is meer informatie te vinden over deelname en aanmelding.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×