Jonge starters nog steeds niet aan de beurt

Ondanks de verwachting, die gewekt werd door de berichtgeving in diverse kranten, dat vanaf 1 juni 50% (350 sociale huurwoningen) van de starterswoningen bestemd zouden worden voor starters jonger dan 26 jaar, komt hier in praktijk nog helemaal niets van terecht. Volgens een medewerker van woningbouwvereniging De Sleutels van Zijl en Vliet is de reden hiervoor, dat deze voorkeurinstelling nog niet gedigitaliseerd kan worden bij woonzicht.nl. Men hoopt, dat dit vanaf augustus dit jaar wel mogelijk zal zijn. In het huidige systeem komen met name jonge starters in de knel. 85 % van deze groep is jonger dan 26 jaar, maar tweederde van de starterswoningen wordt momenteel toegewezen aan de groep van 35 jaar en ouder.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×