Jacob Fransz. Van der Merck, portret van Mr. Gerrit Leendertsz. Van Grootveld , 1657, olie op doek, 200x111cm.

Schutters en Turfdragers terug in Leidse Lakenhal

Na jarenlange en uitvoerige restauraties zijn drie belangrijke schilderijen teruggekeerd in Stedelijk Museum De Lakenhal. Twee grote schutterstukken, het portret van Mr. Gerrit Leendertsz. Van Grootveld en het portret van Claes Hendriksz. De Munt uit 1657, van de hand van Jacob Fransz Van der Merck, zijn nu weer door het publiek te bewonderen. De schilderijen pronkten ooit met twee anderen, die helaas verloren gingen, in de grote zaal van de voormalige Doelen. Het derde groepsportret, het immense regentenstuk met De dekens en hoofdlieden van de Turgdragers en Turftonders Gilde uit 1677 door Matthijs Naiveu, was jarenlang in bruikleen buiten het museum en keert nu ook in volle glorie terug.

Bij de presentatie in het museum zal aandacht worden besteed aan het restauratieproces en aan de ontstaansgeschiedenis van de getoonde werken. Meer info: www.lakenhal.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×