Vandaag zijn de hockeyveteranen van het Leidse Roomburg kampioen van Nederland geworden. Zoals ieder jaar strijden de winnaars van verschillende competities in het land op vaderdag in Utrecht om de landstitel. Na drie keer naast de beker te hebben gegrepen was het nu wel raak. Andre Wendt van Veteranen L: "De tactiek was alle vijf wedstrijden winnen dan kan de cup ons eigenlijk niet meer ontgaan." Hoewel dat geen eenvoudige opdracht was, is het scenario inderdaad volgens planning verlopen. Clubs uit onder meer Arnhem, Tilburg en Amstelveen moesten stuk voor stuk hun meerdere erkennen in de Leidenaars. Saillant detail aan de kampioenschap: De oudste hockeyspeler van Nederland (76) mocht eindelijk deze titel aan zijn palmares toevoegen. "Dat ik dit nog op mijn leeftijd mag meemaken," aldus een stralende Wim de Waard. (Foto's: Tycho de Waard).

Superveteraan pakt hockeytitel

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×