Fietstochten voor onderzoek dodelijke spierziekte

Het Rijnlands Revalidatie Centrum organiseert morgen fietstochten, waarmee geld ingezameld wordt voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Iedereen die mee wil fietsen, kan tussen 10.30 en 13.00 uur bij het revalidatiecentrum aan Wassenaarseweg 501 starten. De deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 15 en één van 30 kilometer. Aan de kortste tocht kunnen ook handbikes en scootmobielen deelnemen. Wie liever niet fietst of na de tocht nog puf overheeft, kan deelnemen aan workshops rolstoelbasketbal, boogschieten en zitvolleybal.

Niet alleen in Leiden, maar ook in een aantal andere plaatsen wordt dit weekend gefietst voor de bestrijding van ALS. Dat gebeurt onder het motto: ‘Trap ALS de wereld uit’ ALS is een dodelijke spierziekte, die ongeneeslijk is. Jaarlijks krijgen ongeveer 500 mensen te horen dat ze aan deze ziekte lijden. Marjolein Groen, ergotherapeut van het team neurologie van het RRC zegt: “ALS is een van de meest schrijnende ziektes die ik in mijn werk als ergotherapeut tegenkom. Je kunt die mensen zo weinig bieden. Er is eenvoudig geen perspectief. Het zou me heel wat waard zijn als de ziekte genezen kon worden!” Meer informatie is te vinden op www.stichting-als.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×