BS Leiden wordt 50 jaar

Basketballvereniging BS Leiden bestaat in september een halve eeuw. De vereniging wil die mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zal de nodige festiviteiten organiseren. In de week van 6 tot en met 13 september vindt er een groot jubileumfeest plaats, met onder andere een loterij, een jeugdfeest en een bijeenkomst voor senioren. Op www.50jaarbsleiden.nl/index is het programma te vinden.

De jubilaris is één van de drie oudste basketballverenigingen van het land. BS, dat staat voor “The Bona Stars”, werd in 1958 opgericht door gymnastiekleraar Kallenberg en pater Gelauff. In de eerste jaren vonden de meeste wedstijden op het schoolplein van het Bona plaats. De belangrijke wedstrijden werden in de gymzaal gespeeld. Het publiek zat dan aan de kant en in het materiaalhok. Begin jaren 60 deed de vereniging voor het eerst mee aan de eredivisie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×