Burgemeester Lenferink naar Juigalpa

Ging eerder deze maand nog een wethouder naar de Poolse zusterstad van Leiden, dit keer is het de burgemeester zelf, die een zusterstad gaat bezoeken. Morgen vertrekt hij met een delegatie naar de Nicaraguaanse provinciehoofdstad. De aanleiding van het bezoek is dat de stedenband dit jaar 20 jaar bestaat.

Het reisgezelschap bestaat naast de burgemeester, uit Eric Bloemkolk en Annelies Vlaardingerbroek van de stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa, Marjo Visser, directeur van Leidse woningbouwcorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet, de Leidse ondernemer Wilbert Hettinga, Marieke Jas, van het College van Bestuur van het ROC, Bernard Elsman, stafmedewerker van de Unit techniek van het ROC, Remko Slavenburg (stedenbouwkundige, als expert verbonden aan de koepelorganisatie Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua), Carel van Ingen en Muriel Bosman (beleidsmedewerkers Mondiale bewustwording) eneen stafmedewerker van stichting Dutch International Guarantees for Housing. Tijdens het bezoek, waarvan de voorbereidingen al een jaar geleden gestart zijn, hoopt de delegatie concrete resultaten te boeken. De Leidenaars willen onder andere gaan werken aan de realisatie van woningen voor onderwijzend personeel en werknemers uit de zorgsector. De Leidse ondernemers willen een project op touw zetten, waarbij in Leiden via een website fondsen verzameld worden om startende ondernemers in Juigalpa te ondersteunen met goedkope kredieten. Verder wil het ROC bekijken of er hulpprojecten gestart kunnen worden op het gebied van technisch onderwijs. Burgemeester Lenferink zal met zijn collega, burgemeester Rito Siles Blanco, spreken over de vorderingen op het terrein van het innen van belasting en strategische planning.

Het 20-jarig bestaan van de stedenband wordt gevierd met een cultureel festival, een officiële bijeenkomst, een sporttoernooi en een défilé door de stad. De delegatie keert op 6 juli terug naar Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×