Leidse architect van Swieten wint watertorenprijsvraag

Het ontwerp ‘Watertoren op nieuwe voet verder’ van de Leidse architect Peter van Swieten (bureau SwietenLau) was volgens de jury de beste van de 59 inzendingen van de architectuurprijsvraag ‘Waterproef’, voor de herbestemming van de Leidse watertoren. Wethouder Pieter van Woensel overhandigde Van Swieten een cheque van 3000 euro tijdens de feestelijke prijsuitreiking, gisteravond in RAP Architectuurcentrum. Volgens de voorzitter van de jury, Paul Meurs, werd het ontwerp van Van Swieten unaniem als beste gekozen, omdat het ontwerp de toren een nieuwe monumentale waarde geeft en een intelligente oplossing is voor een sprankelend baken in de stad. Meer info en het juryrapport: www.rapsite.nl

Van 8 augustus tot en met 12 oktober staan alle 59 inzendingen tentoongesteld in RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden. Dan zal ook een film getoond worden over de watertoren en de prijsvraag Waterproef.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×