"Pieterskerk grote kans op extra geld restauratie"

Zo stelt raadslid Moniek van Sandick-Sopers (CDA). De CDA-Tweede Kamerfractie heeft het kabinet voorgesteld om dit jaar extra geld uit te trekken voor de achterstand bij het opknappen van 23 waardevolle monumenten in heel Nederland. De Leidse Pieterskerk is een van de monumenten die genoemd is. Van Sandick-Sopers: “Ik heb goede hoop dat er inderdaad geld naar Leiden komt. De Pieterskerk is een mooie kerk en verdient de aandacht van het Rijk. Hiermee komt de voltooiing van de restauratie van een van de mooiste Leidse monumenten een flinke stap dichterbij”.

Het voorstel voor de extra bijdrage is ingediend door het CDA-Tweede Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich: “Het is een eenmalige bijdrage om de achterstanden bij het opknappen van een aantal belangrijke cultuurhistorische monumenten weg te werken. De Pieterskerk hoort daar zeker bij”.

De Nerée heeft Leiden voor twee jaar geadopteerd. Zie ook Sleutelstadartikel over dit onderwerp.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×