SIFE Leiden aan de slag in Bolivia

De Stichting Students in Free Enterprise Leiden (SIFE), vertrekt vandaag voor zo’n twee weken naar Bolivia. Daar zal een dertiental leden een aantal eerder opgezette projecten evalueren en verder een aantal nieuwe projecten oprichten. Eén van de lopende projecten heeft betrekking op het verbeteren van de honingproductie rond Santa Cruz. Door op een efficiëntere, meer hygiënische manier honing te produceren en door middel van een cooperatie te distribueren, kunnen de boeren daar meer verdienen aan hun honing dan voorheen. Daarnaast wil de stichting de komende weken werken aan de realisatie van een vissenkwekerij, een bibliotheek en een tapijtweverij.

Verder zal er in Santa Cruz een workshop voor de plaatselijke studenten georganiseerd worden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op die manier hoopt SIFE Leiden hen bewust te maken van de bijdrage die ze kunnen leveren aan de maatschappij.

Stichting SIFE Leiden stimuleert studenten om economische mogelijkheden voor anderen te creëren en tegelijkertijd hun eigen capaciteiten te vergroten. De stichting gaat daarbij niet uit van hulpbehoevendheid, maar van onbenutte capaciteiten van de lokale bevolking. De stichting steunt commercieel interessante ondernemingen, die op korte termijn zelfstandig kunnen opereren en uitbreiden. Na hun reis, zullen de Leidse studenten informatie over de projecten in een brochure verwerken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×