Derde Amerikaan bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een derde Amerikaan gecontracteerd. Naast de ‘blijvers’ JS Nash en David Chiotti speelt Cedric McGowan komend seizoen voor de ploeg van coach Ivo Boom. De 23-jarige (27 maart 1985) McGowan is een forward met een goed driepuntsschot. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Kauhajoki in Finland. Daar scoorde hij in zijn eerste Europese seizoen 17.5 punten gemiddeld en pakte hij 7.5 rebounds. Zijn driepunters schoot hij tegen bijna 34 procent raak. De 1.98 meter lange McGowan, die werd geboren in Miami, Florida, speelde twee seizoenen NCAA-collegebasketball op Cincinnati en kwam daarvoor uit voor het juniorcollege van Kilgore in Texas.

Hij is de achtste speler in de ploeg van coach Ivo Boom. Van JS Nash, Vincent Krieger, Sjors Besseling en Johan Kuijper liepen de contracten nog door. Inmiddels tekenden ook David Chiotti, Niels Meijer en Mick Burger een contract voor het seizoen 2008-2009 bij ZZ Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×