De drie 'stratenmakers' leggen het tegeltableau, foto's: Jacqueline Borg.

Einde rioolwerkzaamheden Oude Kooi gevierd

Vanmiddag was het feest in de Oude Kooi in Leiden-Noord. De rioolwerkzaamheden om de wateroverlast in deze buurt te beperken, zijn bijna beëindigd. Wethouders John Steegh en Pieter van Woensel bonden, samen met Ton Steenbergen (voorzitter van wijkcomité de Kooi), de kniebeschermers om en legden als ‘volleerde’ stratenmakers een vrolijk tegeltableau op de hoek van de Timorstraat en de Atjehstraat. Het tableau is gemaakt door leerlingen van de Springplank en de Viersprong. De belangstelling was groot en een draaiorgel zorgde voor de muzikale omlijsting. Daarna was er een toespraak van John Steegh, gevolgd door koffie met gebak. Het slechte weer van de afgelopen dagen en nachten, waarbij de regen in bakken neerkwam, was een goede testcase. Op de vraag naar het effect van de nieuwe riolering, de verhoging van de straten en de nieuwe, grote kolken, reageerden lang niet alle buurtbewoners enthousiast. “Het probleem heeft zich gewoon verplaatst”, aldus een bewoonster van de Atjehstraat.

Ze vervolgt: ”Bij mij blijft het nu droog, maar bij mijn moeder, hier verderop, loopt het water als een gek naar binnen”. Een buurtgenoot vult aan “Eerst kwam het water door de voordeur, nu door de achterdeur”. “Gelukkig had ik mijn plank van de voordeur nog niet weggegooid. Het leek wel erger dan ooit. Mijn slaapkamer en keuken zijn gisteren onder water gelopen”, meldt een andere bewoonster van de Atjehstraat.

Volgens de bewoners blijft het bij deze rioolwerkzaamheden, waardoor het verderop in de straat en in de buurt niets verbetert. Ook aan de zuidkant van de wijk, achter en rondom Kooizicht, werden er de afgelopen dagen weer een hoop meldingen van wateroverlast gedaan. Schuren en poorten stroomden over; de kolken konden de hoeveelheid water lang niet aan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×