Voetgangersbrug langs Staatsspoorbrug bijna op z'n plek

De reconstructie van het kruispunt Haagweg-Rijnzichtstraat is bijna klaar. Naar verwachting wordt de nieuwe voetgangersbrug komende week naast de Staatsspoorbrug gemonteerd. Met de aanleg van de nieuwe voetgangersbrug komt er meer ruimte voor het overige verkeer. Naast de aaneg van de voetgangersbrug zijn de afgelopen weken al diverse andere maatregelen doorgevoerd. Zo is op de Haagweg voor auto’s een opstelstrook om linksaf de Rijnzichtbrug op te rijden aangelegd. Automobilisten die rechtdoor naar het centrum willen, kunnen er nu gewoon langs rijden. Ook zijn de verkeerslichten opnieuw ingeregeld en aangepast aan de nieuwe situatie.

Door de herinrichting ontstaan er minder files op de Haagweg en de Morsweg. Ook is de situatie veiliger voor voetgangers en fietsers. Voetgangers moeten tot de voetgangersbrug gereed is, nog even gebruik blijven maken van het fietspad. De brug komt aan de zijde van de woonboten en de Potgieterlaan.Met de afronding van de reconstructie komt de gemeente een oude belofte na. In december vorig jaar beloofde wethouder Steegh (verkeer) dat het fileleed voor de bewoners en gebruikers van de Morsweg binnen een half jaar tot het verleden zouden behoren. De Morsweg krijgt volgens Steegh nooit meer méér verkeer te verwerken dan die straat aankan. “Op die manier staan er dus nooit meer files op de Morsweg,” aldus een zelfverzekerde Steegh destijds. Hoe dat uitpakt zal de komende periode moeten uitwijzen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×