Rembrandt krijgt weer een verjaardagskrans

Alweer acht jaar geleden namen enkele Leidenaren het initiatief om de geboortedag van Rembrandt te vieren met een vrolijke kranslegging. Sindsdien staan ze elk jaar op 14 juli om middernacht bij Rembrandts borstbeeld. In 2006, met zijn 400ste geboortejaar, was de kranslegging een grote happening. Leiden als geboortestad van Rembrandt zou eindelijk op de kaart gezet worden. Twee jaar later kijken de Rembrandtfans van het eerste uur teleurgesteld terug op alle moooie plannen van toen. “Er is weinig meer over van al die mooie plannen en van het geld dat daar in 2006 aan gespendeerd is”. De initiatiefnemers van weleer, Ben Walenkamp, Tjeerd Scheffer, Frank van Leeuwen en Bart in ’t Veld, gaan gewoon door met de kransleging en hopen dat veel mensen ook dit jaar op 14 juli om 00.00 uur ’s nachts het glas heffen op de grootste schilder van Leiden. Iedereen is welkom. Vertrek vanaf de Morspoort om 23.45 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×