'The Edge' van Annica Delfos, foto: PR.

Keramiek Annica Delfos 'loopt' naar de top

De Zweedse keramiste Annica Delfos, van wie een aantal objecten te zien zijn bij de Leidse galerie Zône, is uit vele inzendingen uitgekozen om met haar werk ‘The Edge’ mee te doen aan de grote expositie ‘Hedendaagse keramiek’ in Gorinchem. In de tentoonstelling is werk opgenomen van circa 100 keramisten, kunstenaars en vormgevers die een beeld geven van de actuele stand van zaken in de Nederlandse keramiek. Kenners omschrijven het werk van Delfos als ‘gedurfd’. Zelf zegt ze dat ze streeft naar bijzondere lichteffecten met bijvoorkeur zonlicht, ‘Levend licht’ zoals ze het noemt. Als dat gelukt is en de poten zitten eraan, lijkt het of de objecten zo weg kunnen lopen.

De tentoonstelling is te zien van 5 juli tot en met 31 augustus in het Gorcums Museum, Grote Markt 17 Gorinchem.

Haar werk is ook te zien in Galerie Zône, in het centrum van Leiden. Zône is het initiatief van een groep kunstenaars en vormgevers, die door met elkaar samen te werken, elkaar inspireren en zo te komen tot objecten die een groot publiek aanspreken. Dit heeft reeds geleid tot een bijzondere selectie van keramiek, sieraden, meubels, schilderijen, glas en textiel.

Galerie Zône is te vinden in de Nieuwstraat in Leiden. Meer info: www.galeriezone.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×