Ongehinderd door de academische traditie, maakt 'Oudsider Art kunstenaar' Marjorie Lutter korte metten met de gangbare wetmatigheden. Oliepastel op papier, zonder titel.

Leiden gaat 'OUT SIDE'

Eind augustus, tijdens het Rapenburg Concert, zal er in Leiden een symposium gehouden worden over ‘Outsider Art’, kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Behalve het symposium worden er werken van nationale en internationale ‘Outsider Art’ kunstenaars tentoongesteld in verschillende gebouwen in de Leidse binnenstad, zoals onder andere, de Hortus, Museum van Oudheden, ABN-AMRO gebouwen en de Universiteit. Het thema van Het Rapenburg Concert 2008 zal deze keer dus niet alleen muziek zijn, maar ook kunst. De organisatie is in handen van Stichting Olof, Stichting Het Rapenburg Concert, Gallery Olof en de EOAF. Een Leids ‘Oudsiter Art’ hoogtepunt, waarvoor een grote en wereldwijde belangstelling bestaat. Tevens zal de nieuwe galerie ‘Gallery Olof’ aan de Volmolengracht op 29 augustus feestelijk geopend worden in aanwezigheid van vele nationale en internationale kunstenaars.

Het symposium over Outsider Art met internationale sprekers vindt eveneens plaats op 29 augustus. Bij interesse kan men zich aanmelden. Alleen geregistreerde bezoekers hebben toegang tot het symposium in het Sieboldt huis. Meer info en aanmelden: www.olof-art.nl.

De stichting OLOF beschikt naast een galerie ook over een glaswerkplaats, een inlijstservice, een artotheek, een muziekwerkplaats en ateliers waar gewerkt wordt aan talent onder begeleiding van professionele docenten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×