Opbrengst veiling Rembrandtdoeken naar goede doelen

De reusachtige Rembrandtdoeken, die tijdens het Rembrandtjaar de stad sierden, zijn via het internet geveild en hebben ruim 10.000 Euro opgebracht. Dit geld gaat naar goede doelen, die door de verschillende kopers zijn uitgekozen. Zo gaat onder andere een deel naar het ‘Ronald McDonald Kinderfonds’, ‘Spieren voor Spieren’ en ‘St. Kindergeneeskunde Kankeronderzoek’. Het doek ‘Officier met gouden ketting’ hangt nu in ‘Château de Lahitte’ in Frankrijk. Dit is een Frans landhuis uit de negentiende eeuw in de Gascogne, waar twee Leidenaren, PeterJan Leeman en Aad van der Krogt hun gasten welkom heten in hun ‘chambres d’hôtes’. Het reuze doek, dat aan het eind van de oprijlaan te zien is, levert een hoop gesprekstof op onder de gasten. Zie ook www.chateaudelahitte.com.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×