Aangifte doen tijdens de vakantie in het buitenland

Wie tijdens zijn vakantie in het buitenland bestolen wordt, moet met het doen van aangifte niet wachten tot hij weer in Nederland is. De politie en het Openbaar Ministerie kunnen namelijk niets doen, omdat Nederland geen rechtsmacht heeft voor in het buitenland begane strafbare feiten. Wie dus bezoek van een dief heeft gehad, doet er verstandig aan naar het politiebureau op de vakantiebestemming te gaan.

Het afschrift van de aangifte kan worden ingediend bij de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering afgesloten is. De politie tekent hieribj wel aan, dat aangifte doen in het buitenland lastig kan zijn. In geval van vermissing kan wel bij de Nederlandse politie aangifte worden gedaan, omdat het dan niet in de eerste plaats gaat om opsporing en vervolging.Het gaat daarbij dan bijvoorbeeld om de vermissing of diefstal van een auto, paspoort of bankpas. Om administratieve redenen moet hiervan in Nederland melding worden gemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×