Hoogheemraadschap bindt strijd aan met blauwalg

Het Hoogheemraadschap van Rijnland bindt de strijd aan met blauwalg. Woensdag hebben hoogheemraad Maria Rosendal van het hoogheemraadschap van Rijnland en wethouder Marcel Houtzager van de gemeente Leidschendam-Voorburg de menginstallatie in het recreatiegebied Vlietland officieel in gebruik genomen. Deze installatie moet het blauwalg laten verdwijnen, zodat er niet langer regelmatig een zwemverbod voor deze plas van kracht is. Met behulp van deze proefinstallatie onderzoekt het Hoogheemraadschap wat de meest efficiƫnte wijze is om de groei van blauwalgen en het ontstaan van giftige drijflagen tegen te gaan. Er is gekozen voor een vrij kleine installatie. Als blijkt dat deze niet voldoende in staat is de groei van het alg tegen te gaan, kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid.

De menginstallatie mengt diep water. Daardoor komen de blauwalgen in het donker te zitten en kunnen ze niet meer groeien. Verder zorgt de menging ervoor dat de aanwezige algen niet kunnen gaan drijven, waardoor de overlast afneemt. Bezoekers van het recreatiegebied zullen geen last van de installatie ondervinden. Wel kunnen zij kleine bubbels in het water zien.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×