China-actie Amnesty tijdens Werfpop succes

De China-actie die Amnesty International afgelopen zondag tijdens Werfpop organiseerde, was succesvol. De mensenrechtenorganisatie zette deze actie, voor eerbiediging van de mensenrechten in China op touw, omdat het land de belofte om de mensenrechten aldaar te verbeteren nog niet is nagekomen. In totaal ondertekenden 319 festivalbezoekers de petitie voor Hu Jia, die in april werd veroordeeld tot 3 ½ jaar gevangenisstraf, omdat hij zou aanzetten tot staatsondermijnende activiteiten. Ook gingen 75 Werfpopbezoekers voor deze mensenrechtenactivist op de foto. Alle foto’s worden aangeboden aan zijn familie. Verder vulden 40 festivalgangers een ansichtkaart in voor de gevangene Ye Guozhu, een Chinese restauranthouder die met de Chinese autoriteiten in botsing is gekomen nadat twee van zijn restaurants en zijn woning werden afgebroken om plaats te maken voor gebouwen en een park voor de Olympische Spelen.

Daarnaast deed een aantal bezoekers mee aan den kleine quiz over de mensenrechtensituatie in China.De jongste bezoekers werden blijgemaakt met sleutelhangers, fluitjes, ballonnen en zweetbandjes.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×