Collectanten taaislijmziekte gezocht

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) houdt van maandag 18 tot zondag 24 augustus een collecte voor het Christinafonds, dat zich bezighoudt met activiteiten rond de aandoening op wetenschappelijk gebied. Wie bereid is met een collectebus langs de deuren te gaan, of op donderdagavond of zaterdag in de stad te collecteren, kan zich opgeven via 035-6479257.

Wie Cystic Fibrosis, ook wel taai-slijm-ziekte genoemd, heeft, produceert taai slijm. Dit heeft ingrijpende gevolgen, onder andere doordat het taaie slijm voor verstoppingen van organen kan zorgen, waardoor er ontstekingen kunnen optreden. Ook leidt de aandoening vaak tot groeiachterstanden en complicaties zoals suikerziekte. De meeste mensen die de ziekte hebben, worden niet ouder dan 30 jaar. De volledige opbrengst van de collecte wordt besteed aan medisch onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×