Leidse studenten verstoren aanleg golfbaan Curaçao

De aanleg van een luxe golfbaan bij het in aanbouw zijnde Hyatt Regency Curaçao Hotel is voorlopig gestaakt. Onder leiding van twee docenten, speuren Leidse studenten Caraïbische archeologie op het terrein aan het Spaanse Water naar tekenen van leven van de vroegere bewoners op Curaçao, die daar leefden voor de komst van de Spanjaarden ruim vijfhonderd jaar geleden. Ze hebben inmiddels 25 soorten schelpen, voedselresten en restanten van simpele werktuigen aangetroffen. Ook vond het team vuurhaarden en aanwijzingen van eenvoudige hutten.

De bevindingen worden meegenomen bij de resultaten van grootschalige onderzoeken in landen in en rondom het Caribische bekken, om de mobiliteitvan mensen en de uitwisseling van goederen van eeuwen geleden in kaart te brengen. Pas als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de aanleg van de golfbaan hervat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×