Bollen bij de buren

De agrarische bedrijven in de Bloembollenstreek zetten dit jaar voor de 16e keer hun deuren open voor het publiek. Men kan dan kennismaken met de geheimen van de teelt van bloembollen, snijbloemen en vaste planten en zien hoe de gerooide bloembollen bewerkt en bewaard worden en klaargemaakt worden voor de export. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap. Voor kinderen is op een van de bedrijven een parcours voor traptrekkers gemaakt.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij zes kwekerijen van bloembollen, zomerbloemen en vaste planten aan de 1e Loosterweg en de Noorder Leidsevaart in Hillegom.

De ‘Open Dag agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf’wordt gehouden op zaterdag 9 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.kavb.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×