Fietsendief krijgt klappen

Een 13-jarige jongen uit Leiderdorp, had gisteren beter niet het boevenpad op kunnen gaan. Hij stal een fiets uit een stalling bij de Leidse Hout en ging daarmee op pad. Toen de eigenaresse van de fiets merkte dat zij deze kwijt was, ging haar man, een 41-jarige Katwijker op zijn fiets opzoek naar het verdwenen rijwiel. Na een tijdje zag hij de fiets rijden, met op het zadel de 13-jarige. Samen met een vriend die de vrouw met zijn auto zou thuisbrengen, zette hij nu de achtervolging in. Op de Oegstgeesterweg slaagde het tweetal erin de gestolen fiets klem te rijden. De jongen kwam daarbij ten val, waarna hij er rennend vandoor ging. De gedupeerde Katwijker kreeg hem te pakken, en gaf hem een paar rake klappen. Dat werd gezien door getuigen. De jongen is overgebracht naar het LUMC, waar hij is aangehouden voor diefstal. De Katwijker werd aangehouden voor mishandeling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×