Raad steunt voorstel toekomst Stadsparkeerplan SP

Alle politieke partijen steunen het toekomstplan van de SP over het Stadsparkeerplan. Dat schrijft de partij in een persbericht. Het voorstel komt er op neer dat het Stadsparkeerplan dat beheerd wordt door de Stichting Stadsparkeerplan Leiden, een vaste plaats in de stad krijgt en dat de Shuttlebusjes die vanaf de Haagweg en het Groenoordhallenterrein door Leiden rijden, gaan draaien op biogas. Dat gas wordt geproduceerd door de waterzuiveringsinstallaties, die het momenteel nauwelijks gebruiken. Overigens heeft wethouder John Steegh hierover al een overeenkomst met het Hoogheemraadschap van Rijnland afgesloten.

SP-raadslid Julian van der Kraats zegt: “Het Stadsparkeerplan is onmisbaar. Ongeveer een op de vijf bezoekers van de Leidse binnenstad maakt er gebruik van. We hebben nou eenmaalweinig ruimte in onze stad, en dan is zo’n oplossing als het Park- and Ride-systeem ideaal. Als je de busjes van het Stadsparkeerplan ook nog eens vrijwelzonder vervuiling kan laten rijden, dan zet je als stad een grote stap voorwaarts”. Na de zomer start de uitwerking van het plan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×