Inbrekers slaan vier keer slag door bovenlicht

De afgelopen week is in vier woningen in Leiden-West ingebroken met behulp van het bovenlichtje boven de achterdeur. Inbrekers wisten bij de openstaande raampjes de uitzethaak los te wrikken, waarna zij zich naar binnen konden wurmen. In de nacht van zondag op maandag waren woningen aan de Calandstraat en de Jacob Catslaan het doelwit en in de nacht van woensdag op donderdag ging het om huizen aan het Jan Paetspleinen de Pieter van der Aastraat. De buit bestond onder andere uit laptops.

De politie adviseert bovenlichtjes te voorzien van een secubar. Deze wordt in het midden van het raampje geplaatst, zodat inbrekers er niet meer door kunnen. Wie dat niet wil, doet er verstandig aan bovenlichtes ’s nachts en bij afwezigheid te sluiten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×