"Waaraan denk jij bij mensenrechten?"

In het kader van het zestigjarige bestaan van de ‘Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens’ organiseren de zeven Zuid-Hollandse afdelingen van Amnestey een fotowedstrijd. Het thema is: “Waaraan denk jij bij mensenrechten?” De foto’s van de winnaars zullen samen met foto’s van internationale fotografen gedurende een half jaar te zien zijn in Museum Volkenkunde in Leiden. Er zijn prijzen in drie leeftijdsklassen: jeugd tot 13 jaar, jongeren van 13 tot en met 21 en volwassenen. De prijsuitreiking vindt plaats in december. Foto’s kunnen worden ingezonden tussen 1 augustus en 21 september. Kijk voor meer informatie en de wedstrijdregels op:amnestyleiden.blogspot.com/.

Op 10 december 1948 is een groot aantal oosterse en westerse landen de ‘Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens’ overeengekomen. In de Verklaring zijn dertig artikelen opgenomen op het gebied van mensenrechten, zoals vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van mensen ongeacht sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, chronische beperking e.d en het recht op leven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×